Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Marta. 2023. USK
Biotehnički fakultet u Bihaću sa partnerima u uspješnoj realizaciji programa prekvalifikacije i zapošljavanja

Na Biotehničkom fakultetu u Bihaću u toku je realizacija projekta „Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada“, kojeg finansira i implementira Evropska unija i Međunarodna organizacija rada u BiH. Partneri na projektu, pored Biotehničkog fakulteta, su Obrtnička komora USK, Služba za zapošljavanje, Općina Velika Kladuša, Prva srednja škola „Dr. Husein Džanić“ iz Velike Kladuše i privatno preduzeće ‘Strojopromet’.  Po okončanju projektnih aktivnosti, polaznici mogu pokrenuti vlastiti biznis iz oblasti poljoprivrede i turizma.

Program obuke nezaposlenih odraslih lica u okviru projekta prekvalifikacije kojeg finansira EU započeo je krajem prošle godine na Biotehničkom fakultetu u Bihaću i Prvoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši. Polaznici se osposobljavaju kako bi stekli potrebna znanja za samozapošljavanje u oblasti poljoprivrede, konkretno u agroturizmu i preradi ljekovitog bilja, kao i za osposobljavanje za CNC operatere.

Oba programa se sastoje od 180 sati teoretske i praktične nastave, a cilj je osposobiti 100 polaznika. Obuka i osposobljavanje završava krajem marta, kada će se pristupiti provjeri znanja polaznika i dodjela certifikata. Projekt vrijedan 4 miliona maraka finansira EU, a provodi se u 20 centara u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision