Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Oktobra. 2023. Zanimljivosti
Bio na skijanju za vrijeme bolovanja: Firma mu poslala detektiva i dala otkaz

Menadžer jedne poznate hrvatske banke bio je na skijanju za vrijeme bolovanja. Banka je za njim poslala privatnog detektiva, uručila mu vanredni otkaz, da bi sud ove nedjelje presudio da mu otkaz nije zakonit, piše Index.hr.

Ta banka sada mora da mu isplati odštetu u visini od 14.240 eura i da mu pokrije 1.500 eura troškova.

Menadžer poznate hrvatske banke u presudi navodi da je skijanje uplatio još u novembru, ali mu je nadređeni sredinom decembra kazao da mu godišnji odmor nije odobren.

Međutim, 5. januara je uprkos tome odlučio da ode na skijanje pa se 8. januara vratio kako mu uplata ne bi sasvim propala. Tog dana morao je da otvori bolovanje, a 10. januara završio je na hitnom bolničkom liječenju u Albertvilu, odakle je hitno premješten u bolnicu u Šamberiju u Francuskoj. Koronarografijom je utvrđeno da je, boraveći na planini, razvio visinsku bolest.

U navedenoj bolnici ostao je do 15. januara, nakon čega se autobusom vratio u Hrvatsku.

Uprkos svemu, banka mu je uručila vanredni otkaz pravdajući ga nalazom privatnog detektiva iz kojeg je vidljivo da je „menadžer realizovao planirano privatno putovanje u Francusku, uprkos neodobrenom godišnjem odmoru“, stoji u presudi Opštinskog radnog suda u Zagrebu.

„On se uopšte nije razbolio, a svakako se nije razbolio 7. januara jer je taj dan proveo na skijalištu, već je u pozadini svega to da je on realizirao svoj plan da u razdoblju za koje je uplatio privatno putovanje, bez obzira na obavezu rada, otputuje i odmara se.

Nakon što je saznao da je banka inicirala kontrolu njegova bolovanja, na samom putovanju u Francuskoj počeo je da prikuplja medicinsku dokumentaciju kojom je nastojao da dokaže opravdanost svog bolovanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision