Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2023. Bosna i Hercegovina
BIHAMK: Na putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz

Na putevima u Bosni i Hercegovini kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla, mjestimično vema gusta, smanjuje vidljivost uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na širem području Kiseljaka i Sarajeva. Posebno upozoravamo na autoput Sarajevo-Zenica i savjetujemo vožnju znatno smanjenom brzinom, saopćili su iz BIHAMK-a.

Skreće se pažnja i na učestale odrone, a izdvaju se putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnju i napominju se vozači da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision