Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Novembra. 2014. USK, Vijesti
Bihaćki studenti na praksi u Njemačkoj

Nakon što je prije sedam mjeseci potpisan ugovor o saradnji između Univerziteta u Bihaću i Sveučilišta/ Univerziteta u Vitezu, na sastanku u Rektoratu Univerziteta u Bihaću je dogovoren niz projekata između ove dvije visokoškolske ustanove, a u korist studenata Visoke zdravstvene škole i Tehničkog fakulteta.

Naime, riječ je o mogućnosti prakse u kliničkim centrima širom Njemačke, koja bi se studentima završne godine Visoke zdravstvene škole u Bihaću upisala u radni staž. Univerzitet u Vitezu ima već dugogodišnje iskustvo u ovom projektu.

Prema riječima Senada Tatrevića, direktora Sektora za saradnju sa inostranstvom Univerziteta u Vitezu, u saradnji sa zainteresiranim poslodavcima u Njemačkoj, riješili su problem radnih dozvola te stvorili pozitivnu klimu za rad naših studenata.

Prema preporuci Rektorske konferencije BiH, nije praksa da se potpisuju ugovori između javnih i privatnih visokoškolskih ustanova, ipak, prema riječima rektora Šahinovića, u Bihaćkom univerzitetu prepoznat je kvalitet i program rada Sveučilišta/Univerziteta u Vitezu, stoga je pomenuti ugovor i potpisan na obostrano zadovoljstvo.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision