Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Decembra. 2022. USK
 Bihać i Bosanska Krupa odredili rok za prijavu materijalnih šteta zbog poplava

Nakon što su USK pogodile poplave dosad neviđenih razmjera na ovom području, građanima prouzročile štete na stambenim i drugim objektima, zemljištu i preduzećima, Bihać, Bosanska Krupa i Sanski Most su proglasili stanje prirodne nesreće. Nakon toga je upućen i Javni poziv svima koji su pretrpili štetu da je mogu prijaviti Službi za civilnu zaštitu. Rok za prijavu je 8 dana od dana proglašenja stanja prirodne nesreće u Bihaću, odnosno nastanka nesreće u Bosanskoj Krupi, a u Sanskom Mostu se šteta ne mora prijavljivati, to će izvršiti općinska komisija…

Do Pecikovića, bihaćkog naselja kod Klokota i njegovih mještana u prethodnih nekoliko dana, pa sve do danas, moglo se samo na jedan način – čamcem. Ovo je samo jedno od bihaćkih naselja koje je pretrpilo ogromne materijalne štete.

Gradska uprava Bihaća je odmah po proglašenju stanja prirodne nesreće na službenoj stranici obavijestila građane i pravna lica koja su pretrpjela štetu na svojim materijalnim dobrima da to mogu prijaviti Službi za civilnu zaštitu do 20. decembra. Prijava se podnosi na propisanom obrascu koji se može preuzeti na info pultu Gradske uprave ili u Civilnoj zaštiti. Mještanima najudaljenijih mjesnih zajednica Martin Brod, Kulen Vakuf, Orašac i Gata će ovaj proces biti olakšan. Obrasci za prijavu će biti dostavljeni predsjednicima mjesnih zajednica, a nakon što ih mještani ispune trebaju ih vratiti predsjednicima mjesnih zajednica do kraja roka za prijavu šteta. Kako bi ovaj proces koji slijedi nakon toga išao što brže, bit će formirano nekoliko komisija za procjenu štete.

Ista procedura prijave štete je i za građane Bosanske Krupe, s rokom od 8 dana od nastanka prirodne nesreće. U Sanskom Mostu je procedura nešto drugačija, građani nemaju potrebu vršiti prijavu štete, to će izvršiti općinska komisija koja je već na terenu i vrši procjenu – saznajemo iz općinske Civilne zaštite.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision