Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Februara. 2023. USK
Bihać dobiva Smaragdni put kojim povezuje sve otoke na rijeci Uni

Grad Bihać će uskoro na rijeci Uni dobiti još jedan uređeni otok. Na Gradskoj otoci u toku je uređenje šetnice, izgradnja novih objekata i drugih sadržaja koji će upotpuniti ljepotu Une i turističke ponude.

Iako građevinska sezona nije u toku, radovi na Gradskoj otoci odvijaju se planiranom dinamikom i napreduju onoliko koliko to vremenski uvjeti dozvoljavaju. Nova rasvjeta, šetnica od 420 metara te brojni drugi sadržaji, uskoro će krasiti mjesto na koje je izmještena statua Djevojke s Une.

“Iako se često pitam zašto je Bihaću ovoliko decenija trebalo da najljepšu prirodnu lokaciju u centru grada uredi i stavi u parkovsku funkciju, najbitnije je da će završetkom ovog projekta više građana i turista uživati u tim ljepotama. I ovu priliku koristim da napomenem da su u ovogodišnjem budžetu Grada zahvaljujući vijećnicima Pomaka predviđena sredstva za izgradnju dva nova drvena mosta i šetnicu koja će spojiti i ostale otoke koje se nalaze u centru grada i u konačnici izaći na ‘Higijensko’, što će otvoriti jednu jedinstvenu šetnicu u centru grada u kojoj ćemo uživati i mi i naši posjetitelji”, kazao je direktor Turističke zajednice grada Bihaća Armin Amidžić.

Dodao je da ovaj projekt pomaže daljoj afirmaciji turizma u Bihaću te nudi razlog više da oni koji posjete ovaj grad, izraze želju da duže ostanu i uvjere se koliko je Una lijepa i mistična pa i u samom centru grada.

“Trenutni radovi na Gradskoj otoci, oni prije njih, ali i oni koji će uslijediti, realiziraju se kao puzzle u slagalici prateći širu viziju projekta ‘Smaragdni put’, kako bi u konačnici sam centra grada dobio svoj jedinstven turistički proizvod”, dodaje Amidžić.

Smaragdni put je ustvari projekt koji obuhvata povezivanje svih otoka te gradnju novih parkova za djecu i odrasle.

Nakon završetka radova u parku slijedi raspisivanje javnog poziva za gradnju dva nova mosta, a u konačnici centar Bihaća će dobiti jedan novi izgled.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision