Monday, 2. October 2023.
Unsko-sanski kanton 23° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Augusta. 2023. USK
Bihać: Dječiji festival „U hladu kreativa“u srijedu udahnuo više života i čarolije Gradskom parku

Gradski park u Bihaću i u srijedu je oživio veselom dječijom grajom, zahvaljujući aktivnostima Dječijeg festivala pod nazivom „U hladu kreativa“, kojeg organizira gradska Turistička zajednica, u saradnji s italijanskom nevladinom organizacijom IPSIA. Danas, osmi dan ove ljetne škole bio je rezervisan za adrenalin.

 „U hladu kreativa“ je besplatna ljetna škola, sa kreativnim radionicama za djecu od 7 do 13 godina, koje se realiziraju u okviru projekta „Zemlja i sloboda“.  Projekt je nastao 1998. godine za maloljetnike u zemljama bivše Jugoslavije, a potom se proširio i na druge zemlje u kojima IPSIA djeluje. Cilj projekta je doprinijeti društvenom razvoju teritorija kroz neformalno obrazovanje, s naglaskom na poštivanje prava djece. Zainteresiranost za učešće u radionicama je izuzetno velika.

Osmi dan programa Dječije ljetne škole bio je adrenalinski uzbudljiv i izuzetno uspješno izveden zahvaljujući članovima dva kluba ekstremnih sportova „Limit“ i „Spectrum“. Pored uživanja, zabave i testiranja vještina, djeca su imala priliku da nešto nauče i o motorima, čija vožnja također podiže adrenalin. Na veliki broj njihovih pitanja, spremno su odgovarali članovi Moto-kluba ‘Stara Karabaja’.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision