Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Maja. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
BiH: I dalje teška situacija zbog poplava

Na stotine kuća u BiH su pod vodom a klizišta, koja su se zbog obimne kiše aktivirala, oštetila su puteve i prijete kućama. Po posljednjem osmatranju, kota vanredne odbrane od poplava premašena je na reci Uni, Sani i Vrbasu.

Poplavljene su kuće na teritoriji Brčko distrikta, Modriče i Pelagićeva, dok sa klizištima najviše problema ima Banjaluka.

Inače, u najvećem gradu RS je za 24 časa palo 38,6 litara kiše po kvadratnom metru.

Nekoliko kuća u Pelagićevu poplavljeno je zbog izlivanja potoka i rečica, saobraćaj se odvijao otežano i jednom kolovoznom trakom.

Prema procjenama Vladinog odjeljenja za javnu bezbjednost Brčko distrikta, pod vodom je na stotine kuća u više naselja, a planirana je i evakuacija stanovništva iz poplavljenih područja.

Ništa bolja situacija nije ni u Modriči, gde su se izlile brdske reke, pa su poplavljene kuće i u samom centru grada.

Magistralni put Tuzla – Kalesija – Zvornik od juče je zatvoren zbog klizišta koje je odnjelo dio asfalta u mjestu Babajići.

Zbog odrona zemlje na magistralnom putu Banjaluka – Teslić u mjestu Crna Rijeka saobraćaj je takođe obustavljen, neprohodni su i putevi Prnjavor – Srbac i Doboj – Modriča, objavile su Nezavisne novine.

U Bosanskom Šamcu od sinoć su organizovana dežurstva duž obale rijeke Bosne, a prati se i vodostaj Save koji je u porastu.

Zbog kiše je u sjevernoj BiH poplavljen regionalni put Doboj-Gradačac- Lukavica Rijeka, pa je odsječeno ostalo desetak hiljada stanovnika više mjesta, objavili su lokalni mediji.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision