Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 18° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Novembra. 2021. Bosna i Hercegovina
BiH i dalje bez jedinstvene kovid potvrde

Dok zemlje u regiji i svijetu pooštravaju mjere u suzbijanju COVID-19, u Bosni i Hercegovini građani brinu zbog nepostojanja jedinstvene Covid potvrde, odnosno QR koda. Upravo taj kod, među ostalim, služi i da olakša putovanja u zemlje EU. Zbog trenutačne blokade institucija u našoj zemlji i ovo je pitanje na čekanju. U međuvremenu, za putovanja se snalazite kako znate. 

Zbog nepostojanja jedinstvene COVID potvrde na državnoj razini, brojni građani suočavaju se s nepotrebnim troškovima i komplikacijama prilikom prelaska granice u zemlje Europske unije.

Iako većina cijepljenih posjeduje potvrdu o cijepljenju iz kantonalnih zavoda, ne uvažavaju je na granicama zbog nepostojanja koda. „Iako i daljnje apeliraju na građane da se cijepe protiv Covid-19 i na taj način zaštite sebe i svoje najbliže, u Federalnom zavodu za javno zdravstvo svjesni su problema s kojima se suočavaju bh. građani.

„Naši su građani stavljeni u sekundarnu poziciju. Nažalost, ne bi bilo dobro kupiti avio kartu ili naliti rezervoar goriva i poći na put, a da ne znamo hoće li nas pustiti na granici. Znamo da će PCR test neposredno pred putovanje omogućiti prelazak državne granice“, „U Europi se u određene objekte ulazi samo uz pokazivanje QR koda. To će jednom morati doći i kod nas. Nažalost, nema dovoljno društvene odlučnosti i prihvatljivosti prema takvoj odluci, ali kada dođe, morat ćemo imati gotov sustav“, napominje Skočibušić.

Dok se u našem okruženju i Europi pogoršava epidemiološka slika, te uvode strože mjere, u BiH politika je i daljnje, nažalost, kamen spoticanja u rješavanju ključnih problema, pa čak i kada je zdravstvo u pitanju.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision