Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Februara. 2023. Svijet
Biden dao rok od 30 dana da svi uklone TikTok sa službenih uređaja

Bijela kuća je u ponedjeljak dala vladinim agencijama 30 dana da osiguraju da nemaju aplikaciju TikTok na federalnim uređajima i sistemima.

U pokušaju da sačuvaju podatke u SAD-u, sve federalne agencije moraju eliminisati TikTok iz telefona i sistema i zabraniti internet promet da stigne do kompanije, rekla je direktorica Ureda za upravljanje i budžet Shalanda Young agencijama u memorandumu sa smjernicama koji je vidio Reuters.

Zabrana, koju je naložio Kongres krajem prošle godine, uslijedila je nakon sličnih akcija Kanade, EU, Tajvana i više od polovine američkih država.

Zabrana, iako utiče na mali dio TikTok-ove baze korisnika u SAD-u, dodaje gorivo pozivima na potpunu zabranu aplikacije za dijeljenje videa. Zabrinutost za nacionalnu sigurnost u vezi s Kinom porasla je posljednjih sedmica nakon što je kineski balon lebdio iznad SAD-a.

TikTok u vlasništvu ByteDancea rekao je da je zabrinutost podstaknuta dezinformacijama i negirao je korištenje aplikacije za špijuniranje Amerikanaca. Akcija ne utiče na više od 100 miliona Amerikanaca koji koriste TikTok na privatnim uređajima ili uređajima u vlasništvu kompanije.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision