Friday, 12. April 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Marta. 2024. USK
Beograđani spremni da pomognu “Aerodromu Bihać”

Direktor Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu Saša Vlaisavljević izjavio je tokom posjete Bihaću krajem protekle sedmice kako je uprava ovoga preduzeća spremna da pomogne u procesu izgradnje aerodroma u Bihaću, te istakao da taj projekat ima realnu budućnost. Skupa sa svojim saradnicima, Vlaisavljević, inače rođeni Bišćanin, tokom boravka u gradu na Uni susreo se s gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem te direktorom Javnog preduzeća “Aerodrom Bihać” Anelom Hadžićem. “Mi smo na raspolaganju gradonačelniku Sediću i upravi bihaćkog aerodroma i zajedno s njima sarađivaćemo u drugoj fazi realizacije ovog projekta, koja je daleko zahtjevnija od prve”, rekao je Vlaisavljević, dodavši kako su svojim savjetima i znanjem i do sada pomagali.

Prema njegovim riječima, samoodrživi aerodrom je do sada morao imati preko milion putnika godišnje, a sada je ta cifra od 600.000 do 700.000, što je, kako Vlaisavljević smatra, za Bihać dohvatno.  U prilog tome ide i to što Unsko-sanski kanton ima brojnu dijasporu, a posljednjih godina avionski saobraćaj dobija sve više na značaju. Direktor Javnog preduzeća “Aerodrom Bihać” Anel Hadžić ističe kako je saradnja s beogradskim aerodromom uspostavljena prije nekoliko godina, te da su im njihovi stručni timovi pomogli u korekciji određenih programa i planova. Dodaje kako je dosta posla na izgradnji aerodroma na lokalitetu Golubić, u blizini ovoga grada, realizirano u proteklim godinama, te da predstoji rješavanje projektne dokumentacije i odobrenja za građenje glavnih objekata.

Prema njegovim riječima, finansiranje projekta nije upitno jer je i ove godine uvršten u finansijski plan Federacije BiH iz čijeg se budžeta uglavnom finansira. 

U proteklim godinama izgrađena je testna dionica aerodromske piste, provedena su sva potrebna tehnička ispitivanja, obavljeno prikupljanje dokumentacije i djelimična eksproprijacija zemljišta, te izgrađen pristupni put ovome lokalitetu. 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision