Tuesday, 28. March 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Februara. 2023. Bosna i Hercegovina
Bećirović u Washingtonu sa predstavnicima nevladinih organizacija dijaspore i prijatelja BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Washingtonu sa Azemom Derviševićem, predsjednikom Kongresa Bošnjaka svijeta (KBS), Zerinom Dervišević-Hasan članicom rukovodstva New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBIH), neprofitne organizacije koja okuplja prijatelje Bosne i Hercegovine, i članom Odbora NEFBiH Kemalom Čolakhodžićem.

Predstavnici ovih uticajnih organizacija podržali su aktivnosti i inicijative člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića tokom njegove posjete SjedinjenimAmeričkim Državama, konstatujući da takvi potezi vode jačanju pozicije Bosne i Hercegovine u SAD-u.

Azem Dervišević, predsjednik Kongresa Bošnjaka svijeta i član Upravnog odbora Radne grupe za Bosnu i Hercegovinu, koja okuplja ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Amerikance, poručio je da će se KBS i dalje zalagati za povezivanje progresivnih ljudi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu s ciljem pripreme i realizacije novih projekata za dobrobit domovine.

Dervišević je pozdravio uspostavljanje Savjeta pri Kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića, izražavajući spremnost za doprinos u radu i djelovanju, a posebno u Savjetu za dijasporu koji uskoro treba biti uspostavljen.

Uputio je poziv članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećiroviću da u Parlamentu države Massachusetts prisustvuje obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Radna grupa za Bosnu i Hercegovinu ima četiri glavna cilja: borba protiv negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i ustavne promjene.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision