Thursday, 28. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Augusta. 2023. Bosna i Hercegovina
Bećirović u Cazinui Bihaću: Krajina je dala pečat slobodi BiH i zaslužuje najviše poštovanje

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović prisustvovao je obilježavanju Dana Grada Cazina i 28. godišnjici deblokade ratnog Bihaćkog okruga.

Bećirović je s gradonačelnikom Grada Cazina Nerminom Ogreševićem položio cvijeće na centralnom šehidskom obilježju Grada Cazina i odao počast šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

On je, između ostalog, čestitao svim građanima Dan Grada Cazina i istaknuo važnost obilježavanja godišnjice deblokade ratnog Bihaćkog okruga.

– Ovdje smo se okupili da se sjetimo važnog datuma u historiji Krajine i cijele Bosne i Hercegovine. Svake godine 6. augusta obilježavamo veliku pobjedu, dan kada je deblokirana Krajina i odbranjena država BiH. Taj datum zaista predstavlja pečat slobodi za koji su zaslužni borci Armije RBiH, među kojima posebno mjesto ima rahmetli Izet Nanić, komandant 505. Viteške bužimske brigade. Naša je obaveza da se sjećamo njihovog herojstva i žrtve koju su dali – poručio je Bećirović.

Povodom 28. godišnjice deblokade Bihaća i Krajine član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Bihaću sa komandantom Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine generalom Atifom Dudakovićem, saopšteno je iz Bećirovićevog kabineta. Sagovornici su naglasili da je od posebne važnosti sada u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision