Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Bećirović predložio ambasadore: Zlatko Lagumčija ide u Ujedinjene nacije, Damir Arnaut u Njemačku

Poznati su prijedlozi člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića (SDP) za ambasadore u nekoliko država. Među njima su uglavnom osobe dobro poznate javnosti.

Bivši višegodišnji predsjednik SDP-a, univerzitetski profesor i predsjednik Fondacije Društva zajedničkih vrijednosti Zlatko Lagumdžija predložen za ambasadora u Ujedinjenim nacijama.Bećirović je dugogodišnjeg političara, trenutno zvaničnika NS-a Damira Arnauta predložio za ambasadora u Njemačkoj.

Novinara Erola Avdovića je predložio za ambasadora u Belgiji, Amiru Arifović za ambasadoricu u Italiji, Anesu Kundurović za ambasadoricu u Danskoj i Elmu Kovačević-Bajtal za ambasadoricu u Crnoj Gori.Bećirović je jednog od zamjenika gradonačelnika Sarajeva Harisa Bašića (NiP) predložio za ambasadora u Vijeću Evrope.Haris Hrle, diplomata s dugim iskustvom, predložen je za ambasadora u Indiji,..Osman Topčagić predsjednik Panevropske unije Bosne i Hercegovine, te bivši ambasador naše zemlje u Ujedinjenom Kraljevstvu i ambasador Misije BiH pri Evropskoj uniji u Briselu je opet predložen za funkciju ambasadora BiH u Velikoj Britaniji.

Konačna odluka o izboru ambasadora je na članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine nakon što se konsultuju po ovom pitanju.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision