Tuesday, 25. June 2024.
Unsko-sanski kanton 25° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Aprila. 2023. Bosna i Hercegovina
Bećirović poručio Dodiku: Ne igraj se vatrom

BRANISLAV BORENOVIĆ, predsjednik PDP-a je izjavio  “Da naglasimo po ko zna koji put ono što je nesporno. Da je za nas imovina pitanje Republike Srpske, njenih opština i gradova i da je to neupitno. Jedino mjesto za uvrđivanje stavova po ovom pitanju je Narodna skupština Republike Srpske”.

I jučer brojne reakcije iz Federacije BiH na zajedničku izjavu iz Republike Srpske.

DENIS BEĆIROVIĆ, član Predsjedništva BiH kaže

“Slovo Dejtona je reklo da će eventualna sporna pitanja presuđivati i o njima odlučivati, te donositi konačne i obavezujuće odluke – Ustavni sud BiH. To piše u Dejtonskom mirovnom sporazum i Ustavu BiH, a ne da će Milorad Dodik biti iznad Ustavnog suda, iznad Dejtonskog sporauzma i Ustava ove zemlje”.

ŽELJKO KOMŠIĆ, član Predsjedništva BiH naglašava

“Oni nisu problem nego smo problem mi koji ukazujemo na to, vodi nas upravo tamo gdje i Dodik, ali i Čović hoće da dođemo – da sami odustanemo od Bosne i Hercegovine! Nažalost, oportunizam međunarodne zajednice po pitanju Dodikove, ali i Čovićeve politike, u ovom slučaju, jeste gašenje vatre benzinom”.

ILIJA CVITANOVIĆ, predsjednik HDZ-a 1990 je tim povodom kazao

“Ono što ja mislim iskreno, da je i sama izjava i reakcija koja je potpuno neprimjerena, da je epilog toga svega dodatno dijeljenje, dodatno usložnjavanje odnosa, a nikako nije rješenje za evropsku perspektivu BiH”.

Krajem iduće sedmice trebalo bi da bude sazvana posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj će da raspravljaju i donesu odluke o daljem djelovanju organa Republike Srpske i njenih predstavnika u institucijama BiH. Na ovoj sjednici, kako je najavljeno, sudije iz Republike Srpske biće pozvane da se povuku iz Ustavnog suda BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision