Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Juna. 2024. Bosna i Hercegovina
Bećirović-Fidan: Hvala R Turskoj na ogromnoj podršci za usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ministrom vanjskih poslova Republike Turske Hakanom Fidanom. Tokom prijateljskog i sadržajnog razgovora naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Republika Turska imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, kao i da su obje države zainteresirane za unapređenje bilateralne saradnje.

Bećirović je rekao da je izuzetno važno da država Bosna i Hercegovina nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Jedan od strateških ciljeva Bosne i Hercegovine je ulazak u NATO savez i zato je, između ostalog, veoma važna saradnja s jednom od najjačih članica NATO-a Republikom Turskom.

Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan rekao je da Republika Turska snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i evropski i euroatlantski put Bosne i Hercegovine. On je poručio da je Republika Turska čvrsto uz Bosnu i Hercegovinu.

Također, Bećirović se zahvalio Republici Turskoj, predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu i ministru Hakanu Fidanu za veliku podršku tokom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Ova Rezolucija predstavlja priliku za katarzu u regiji i raskid s politikama koje su dovele do genocida nad Bošnjacima – rekao je Bećirović, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision