Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Marta. 2023. Zanimljivosti
Beč prvi put među 50 najboljih turističkih destinacija u svijetu

Renomirani američki magazin Time je Beč po prvi put svrstao među 50 najboljih turističkih destinacija na svijetu u 2023. godini.

Jedan od glavnih razloga za ovu odluku je održivi razvoj grada. Magazin već od 2018. godine odaje počast gradovima svojim izborom najboljih mjesta na svijetu.

Pored nacionalnih parkova, ostrva i drugih svjetskih metropola, ove godine je izdvojio glavni grad Austrije kao “klasičan, modernizovan” grad. U obrazloženju svog izbora navodi sve održive doprinose grada i gradski razvoj koji su Beč više puta na različitim rang listama učinili najboljim gradom za život na svijetu.

Austrijska prijestolnica ove godine slavi svjetsku izložbu “Expo” kojom je 1873. godine velikim urbanim vizijama i inovacijama tadašnjeg vremena privukla svjetsku pažnju i koja je bila pokretač razvoja Beča u svjetsku metropolu.

Grad i danas profitira od dostignuća tog vremena. Iako danas više ne postoje izložbeni paviljoni i ostale izložbene lokacije, inovativna energija tog vremena nastavlja da živi u novim projektima. Beč je i danas vizionarski grad optimističkog duha, nezamisliv bez inovacija. Jedina razlika danas je u tome što je u fokusu čovjek.

Time je četvrti renomirani medij koji je slijedivši međunarodni turistički medij “Conde Nast Traveler”, “Travel + Leisure” i “Town and Country” austrijsku metropolu proglasio jednom od najboljih svjetskih turističkih destinacija u 2023. godini. Osnovan je 1923. godine i dostiže preko 50 miliona pretplatnika širom svijeta.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision