Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Juna. 2024. Bosna i Hercegovina
Banjaluka: Red za poziciju gradonačelnika dug, koga će podržati SDS?

U Bosni i Hercegovini uveliko traju pripreme za predstojeće lokalne izbore. Kalkulacije, pregovori, koalicije. Biraju se strane, mjere šanse. U Banjaluci posebno zanimljivo, gdje je red za poziciju gradonačelnika dug, a očekivanja velika. Pa se čeka zvanična odluka SDS-a, čija bi podrška mogla biti i prevaga. Svrstavanje na jednu ili drugu stranu prijeti da izazove nove turbulencije u stranci, svakako, opterećoj brojnim problemima.

Pod novim imenom, “SDS – volja naroda“, najveća opoziciona stranka u RS-u izaći će na lokalne izbore u oktobru. S novim imenom nadaju se i novim biračima koji će im ukazati povjerenje. Međutim, još je otvoreno pitanje koga će podržati u Banjaluci: Draška Stanivukovića ili Jelenu Trivić, s obzirom na to da je sada već izvjesno da svog kandidata za gradonačelnika neće imati. Konačna odluka o tome, ma kakva ona bila, prijeti da izazove nove turbulencije u banjalučkom ogranku stranke. 

“Kada tu odluku i donesemo, ona ne treba da bude konačna niti treba da bude usmjerena samo u jednom pravcu, već će ona ovisiti o samoj podršci tom kandidatu koju je dobio od SDS-a, tako da Gradski odbor može tu odluku i preinačiti. Nećemo kalkulisati nego ćemo tražiti interes SDS-a u podršci za kandidata gradonačelnika”, poručuje Željko Raljić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka.

Da će se, ipak, kalkulisati do samog kraja jasno je bilo još u aprilu, kada je predsjednik SDS-a Milan Miličević izjavio da ne postoji šansa za dogovor između opozicionara o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke. I Trivić i Stanivuković nadaju se podršci SDS-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision