Wednesday, 1. December 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Septembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Bahreinski investitori zainteresovani za ulaganje u BiH, ambasador pozvao na saradnju

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je u Sarajevu razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Bahreina za BiH sa sjedištem u Moskvi Ahmedom Al Saatijem, koji je rekao da postoji zainteresovanost bahreinskih investitora za ulaganje u BiH.

Ambasador je pozvao bosanskohercegovačke privrednike na aktivniju saradnju sa bahreinskim investitorima, a Denisa Zvizdića je upoznao sa održavanjem ekonomskog Foruma u BiH početkom iduće godine i prenio mu poziv predsjednika bahreinskog parlamenta da posjeti Bahrein.

Zvizdić je upoznao gosta o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja i naglasili da je neophodno da dobre političke odnose trebaju pratiti i dobri odnosi u oblasti ekonomije.

Zvizdić i Al Saati smatraju da postoji veliki prostor za unapređenje parlamentarne saradnje kao i saradnje u oblastima ekonomije, privrede, kulture, turizma, obrazovanja i da je u narednom periodu neophodno nastaviti jačati međusobne odnose.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision