Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 4° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Novembra. 2022. USK
Autoprevoznici USK traže povećanje cijena prijevoza učenika za 30 %, ukoliko se ne ispune zahtjevi od 14. novembra prijevoz učenika staje

Enormni rast cijena goriva utiče na sve sfere života. Realno je da sindikati traže povećanje plata, s obzirom na povećanje troškova života. Svoja prava traže i autoprijevoznici USK. Žele povećanje cijena prijevoza učenika za 30 % i to od početka ovog mjeseca. Dali su i rok Ministarstvu obrazovanja USK do kojeg ukoliko ne udovolje njihovom zahtjevu prestaju sa radom, odnosno sa prijevozom učenika. Rok za odgovor je naredni petak kada će održati sjednicu, a ukoliko se ne ispune zahtjevi od 14. novembra prijevoz učenika staje.

Prijevoznici su se dopisima Ministarstvu obrazovanja obraćali u više navrata po pitanju rasta cijena goriva na tržištu, a kako ne bi došlo do obustave prijevoza učenika, kaž  u Udruženju prijevoznika „Bus“. Kako nisu dobili potvrdu svojih zahtjeva donijeli su zaključak da će od ponedjeljka obustaviti prijevoz učenika. Ipak, na sastanku održanom u petak 04. novembra , obustavu su prolongirali za 7 dana.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision