Friday, 9. December 2022.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Novembra. 2022. USK
Autoprevoznici najavili za ponedjeljak obustavu prijevoza učenika

Građani se skoro pa svakodnevno suočavaju s novim poskupljenjima. Odrazilo se to na sve sfere djelovanja, pa i na prijevoz učenika. Autoprijevoznici tvrde da zbog enormnog poskupljenja goriva, po sadašnjim cijenama ne mogu nastaviti vršiti prijevoz učenika. Resornom ministarstvu predložili su povećanje od 30%  i to već od ovog mjeseca. Kažu da ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor, obustavit će prijevoz učenika već u ponedjeljak…

U ponedjeljak prijevoz učenika u Unsko-sanskom kantonu biti će obustavljen. Stav je ovo autoprijevoznika jer kantonalno Ministarstvo obrazovanja nije udovoljilo njihovim zahtjevima. Zbog povećanja cijena goriva i troškova života, kažu da po sadašnjim cijenama ne mogu vršiti prijevoz učenika. Predsjednik Udruženja prijevoznika ‘BUS’ Ismet Salešević očekuje da se udovolji njihovom zahtjevu kako bi se izbjegla situacija u ponedjeljak, tj. izostanak prijevoza.

Na drugoj strani, u Ministarstvu obrazovanja kažu kako je proces javnih nabavki okončan i u skladu s tim potpisani su ugovori. Tvrde da kantonalna Vlada nije prekršila ni jednu odredbu tog ugovora te da im se redovno isplaćuju potraživanja. Kada je riječ o ovim zahtjevima – ona trenutno nisu provodiva i nisu u skladu sa zakonom, stava je resorni ministar. Govoreći o ovoj temi ministar Hopovac kaže kako su spremni razgovarati o sljedećoj budžetskoj godini, s obzirom da ugovori ističu krajem decembra. Iz Ministarstva obrazovanja pozivaju autoprijevoznike da zajedno, još jednom razmotre sve mogućnosti kako bi na obostrano zadovoljstvo riješili ovaj problem, u kojem najviše ispaštaju učenici i njihovi roditelji.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision