Monday, 26. September 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Jula. 2014. Biznis, Bosna i Hercegovina, Vijesti
Autoceste FBiH završile svoj dio posla na Sarajevskoj zaobilaznici

 Izgradnjom dionice Sarajevo sjever – Sarajevo zapad JP Autoceste Federacije BiH su završile svoj dio posla na Sarajevskoj zaobilaznici, rečeno je Agenciji Fena iz te kompanije.

Kako navode iz JP Autoceste izgradnja prilaznih gradskih cesta na autoput nije u njihovoj nadležnosti i za to su zaduženi niži nivoi vlasti, JP Ceste FBiH i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.
Ističu i da će izgradnja dijela LOT-a 3B, koji rade JP Autoceste FBiH, započeti čim se okonča zabrana načelnika Općine Ilidža Senaida Memića za obustavu eksproprijacije te naglašavaju da taj dio posla može biti završen za šest mjeseci.
Iz Jp Autoceste navode da, po njihovim saznanjima, prilazi iz pravca Vogošće, Stupa preko Butila i Mostarskog raskršća također neće skoro biti gotovi.
“Naš cilj je da do septembra završiomo dionicu Sarajevo zapad Tarčin, uključujući petlju Lepenica čime će se saobraćaj iz Mostara i srednje Bosne usmjeravati na petlje Tarčin i Lepenica. To će biti još jedan naš doprinos saobraćajnoj povezanosti BiH”, kažu u JP Autoceste FBiH te konstatiraju da se u posljednje tri godine očigledno autoceste najbrže grade, ali i da ostali ne slijede njihov tempo.
Javno preduzeće “Autoceste FBiH” prošle sedmice su u promet pustile devet kilometara dugu dionicu Sarajevo sjever – Sarajevo zapad.
Puštanjem u promet autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici trebalo bi da budu smanjene gužve i rasterećen promet u glavnom gradu BiH, a istovremeno vozilima koja putuju iz pravca iz Zenice prema Mostaru je omogućeno da idu autocestom do Vlakova bez ulaska u grad Sarajevo.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision