Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Januara. 2015. Nekategorisano
Atojan: Od vlasti BiH zavisi uplata 134 miliona KM – Savić: BiH čekaju velika iskušenja u ovoj godini

Odluka o tome kada će biti zaključen osmi pregled stendbaj aranžamna sa Međunarodnim monetarnim fondom vrijednosti 134 miliona KM zavisi isključivo od vlasti BiH, poručio je rezidentni predstavnik MMF-a za BiH Ruben Atojan.

On kaže da razmatranje pregleda Izvršnog odbora MMF-a zavisi od napretka u provođenju politika na koje su se obavezale vlasti u BiH.

Atojan je za federalne medije ocijenio da će te politike morati da sačekaju formiranje vlasti, te da se teško mogu očekivati brze reforme.

“Ove politike za cilj imaju unapređivanje poštivanja poreskih propisa i borbu protiv poreskih prevara, zatim jačanje stabilnosti finansijskog sektora i supervizije bankarskog sektora”, rekao je Atojan. Dodao je da je jedan od ciljeva i da vlasti zauzdaju potrošnju koja nije u direktnoj vezi sa sanacijom posljedica majskih poplava.

BiH čekaju velika iskušenja u ovoj godini, izjavila je direktorka Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić. Od novih vlasti očekuje se da se potpisom obavežu na sprovođenje socio-ekonomskih reformi na osnovu Sporazuma za rast, što bi dovelo do stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Savićeva u intervjuu Srni navodi da ozbiljnost i složenost predstojećih izazova ukazuje da bi i 2015. za BiH mogla biti godina velikih ispita. Prema njenoj ocjeni, BiH treba da izradi planske dokumente u sektorima “demokratija i upravljanje”, te “vladavina prava” i “osnovna ljudska prava” da bi mogla da računa na novac iz pretpristupnih fondova.

ZADNJE VIJESTI IZ Nekategorisano

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision