Wednesday, 17. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Novembra. 2023. Zanimljivosti
Arapi u Sarajevu grade novo naselje sa 18 vila, objavljeni detalji projekta

Kompanija Bahrain-Bosnia u sarajevskom naselju Bojnik gradit će stambeni kompleks sa objektima rezidencijalnog tipa, a Općina Novi Grad objavila je detalje projekta.

Izrađen je Urbanistički projekat kojim su utvrđeni uslovi korištenja, izgradnje, uređenja i zaštite prostora, a naročito granice prostorne cjeline, urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju građevina, uslovi za uređenje građevinskog zemljišta, uređenje zelenih i slobodnih površina te odnosi prema postojećim objektima.

Investitor je planirao ukupno 18 parcela za izgradnju objekata četiri različita tipa. Svi planirani tipovi objekata su u oblikovnom smislu usklađeni i čine jedinstvenu cjelinu. Iskorištene su pozitivne karakteristike terena u nagibu, u smislu ostvarivanja adekvatnih vizura i pristupa za sve objekte, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Kako kažu, buduće rješenje ne ugrožava zatečenu prirodnu sredinu i ne narušava postojeći ambijent.

“Saobraćajno rješenje unutar naselja projektovano je preko interne saobraćajnice, koja se povezuje sa postojećom naseljskom saobraćajnicom predviđenom za rekonstrukciju”, dodali su.

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Pristup parking prostorima u okviru vlasničkih parcele, omogućen je direktno sa planirane interne saobraćajnice. U okviru rezidencijalnog naselja projektovano je ukupno 33 parking mjesta, i to 15 stambenih jedinica sa po 2 parking mjesta i tri stambene jedinice sa po jednim.

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Nacrt Urbanističkog projekta “Rezidencijalno naselje Bojnik” bit će stavljeno na uvid građanima u prostorijama Mjesne zaednice Dobroševići od 14. novembra do 13. decembra. Građani će moći dostaviti pismene primjedbe, sugestije i prijedloge na Nacrt.

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Javna rasprava o Nacrtu bit će održana 14. decembra sa početkom u 17 sati u sali Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision