Saturday, 23. September 2023.
Unsko-sanski kanton 17° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Oktobra. 2022. Svijet
AMERIČKI I RUSKI AMBASADORI U SRBIJI O SANKCIJAMA PREMA RUSIJI

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil kaže da Srbija ima dugu i tešku istoriju sankcija, kao i da imaju razumijevanja za poseban odnos prema istim. Srbija ipak mora dobro da pogleda gde su joj nacionalni interesi, a ja sam siguran da će pre ili kasnije vidjeti da su na Zapadu, poručuje Hil.

“Da, Srbija ima decenijama dobre odnose sa Rusijom, ali bih upozorio Srbe da razumiju da ovo nije ona njihova ‘majka Rusija’, imamo posla sa veoma drugačijom Rusijom. To je Rusija koja brutalno napada svoje susjede i da Srbija treba da se izjasni”, poručio je Hil.

Američki ambasador napominje: “Ne prijetimo Srbiji sankcijama”.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko naglašava da vjeruje da Srbija neće stati u tužni red zemalja koje ne misle na svoju nacionalnu dobrobit i dobrobit svojih građana, ali da su svesni koliki su pritisci na Srbiju po pitanju uvođenja sankcija.

Govoreći o rješavanju kosovskog pitanja, Bocan-Harčenko ističe da je cilj Moskve da se rješenje temelji na saglasnosti Beograda i Prištine i da rješenje odgovara interesu Beograda.

“Sve sam to rekao u namjeri da pokažem da se radi o principijelnom stavu Rusije i da, naravno, sa sankcijama to nema nikakve veze”, istakao je Bocan-Harčenko.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision