Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Juna. 2023. Svijet
Američka obalska straža pokreće istragu o imploziji podmornice Titan

Američka obalska straža otvorila je istragu o uzrocima podvodne katastrofe Titana. Glavni istražitelj Cpt Jason Neubauer rekao je da je njegov prioritet izvlačenje ostataka iz podmornice te je najavio poduzimanje određenih mjera u slučaju pronalaska tijela osoba koja su preminula na podmornici.

Govoreći na konferenciji za novinare, on je također rekao da će istraga dovesti i to određenih optužni ili eventualne optužnice.

Istražitelj Neubauer rekao je da je američka obalska straža sazvala svoj najviši nivo istrage. Također, dodao je da će istragom pokušati da utvrdi šta je uzrok katastrofe. Nada se da će istraga dati i preporuke za sprečavanje budućih tragedija. Dodao je da će to biti vođeno zajedno sa kanadskim, britanskim i francuskim vlastima.

Istraga je trenutno u početnoj fazi, a napori na pronalaženju olupine podmornice su u toku.

Do sada je pet velikih komada pronađeno na 3.800 m u velikom polju krhotina u blizini olupina Titanika na dnu Atlantskog okeana.

Istražitelj Neubauer je rekao i da će istražitelji poduzeti “sve mjere opreza” ako otkriju ljudske ostatke tokom operacija izvlačenja.

On je potvrdio da bi istraga mogla dovesti do strožih propisa i sigurnosnih preporuka za podmornice, ali nije mogao potvrditi koliko će vremena trebati da se završi.

“Vodimo disciplinovane operacije sa opravdanim rizikom kako bismo svoje resurse i živote izložili riziku kako bismo spasili druge. To smo mi”, poruka je Neubauera.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision