Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Američka ambasada i USAID donirali 10 miliona dolara za poplavljena područja – Saudijska Arabija donira milion eura pomoći

 Američka ambasada i USAID donirali su 10 miliona dolara za sanaciju šteta od poplava, javlja dopisnik BHRT. Programe za utrošak napravit će USAID u saradnji sa Ministrastvom finansija i Centralnom bankom BiH, uz konsultacije sa lokalnim zajednicama. Trust fond ili račun povjerenja otvoren je kod Centralne banke BiH, a sredstva će biti utrošena na obnovu vrtića, škola i očuvanja radnih mjesta.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu prisustovali su otpravnik poslova Američke ambasade u BiH Nikolas Hil u pratnji visokih zvaničnika USAID-ovog Ureda za Euroaziju, više pomoćnice glavnog direktora USAID-a Roberte Mahoni, zamjenika pomoćnika glavnog direktora USAID-a Džonatana Kaca, te direktor misije USAID/BiH Dejvida Barta. Konferenciji su, također, prisustvovali i ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić te guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. Sjedinjene Američke Države (SAD) posvećene su pružanju pomoći građanima BiH u vrijeme kada se suočavaju s ogromnim gubicima i štetama prouzrokovanim ovom prirodnom katastrofom i kada počinju sa dugoročnim oporavkom. Do danas, Vlada SAD, prvenstveno putem USAID-a, osigurala je više od 1,6 milijardi pomoći namijenjene ekonomskom, demokratskom i društvenom napretku BiH.

04Vlada Kraljevine Saudijske Arabije je donijela odluku da Bosni i Hercegovini donira urgentnu pomoć u iznosu od milion eura.  – Solidarišući se sa građanima Bosne i Hercegovine koje je pogodila katostrofalna poplava u mjesecu maju a obzirnom na prijateljske odnose između Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine, Vlada Kraljevine Saudijske Arabije je donijela odluku da BiH donira urgentnu pomoć u iznosu od milion eura koja će biti predata Crvenom krstu/križu Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju saudijske ambasade u BiH.  Pomoć će biti utrošena za kupovinu potrepština za ugrožene, a pod nazorom Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision