Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Ambasada BiH u Abu Dhabiju obilježila Dan državnosti, upriličen prijem za bh. državljane

Ambasada Bosne i Hercegovina u Abu Dhabiju u subotu 26. novembra u Dubaiju organizirala je povodom 25. novembra Dana državnosti BiH prijem za državljane BiH koji borave u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prisutnima se obratio ambasador BiH u UAE Šerif Mujkanović koji je naglasio važnost odluka ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a po pitanju kontinuiteta državotvornosti i teritorijalne cjelovitosti BiH.

Istaknuo je važnost ulaska BiH u EU i prihvatanja njenih standarda u cilju očuvanja njenog subjektiviteta i zaustavljanja urušavanja njene stoljetne multietničnosti.

“Podsjetio je da nas iskustvo kroz historiju uči da smo, nakon ratnih pogrona i stradanja, svaki put prinuđeni da mukotrpno moramo graditi povjerenje među građanima i narodima gdje živimo vijekovima zajedno, te da smo svjesni da zajednički život ne smije biti zatrovan mržnjom i osvetom, ali da ne smijemo dozvoliti da taj život bude građen na lažima i obmanama, Ambasador Mujkanović se osvrnuo i na dobre odnose između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata te podsjetio je i na skoru odluku Vlade UAE za otvaranje Generalnog konzulata UAE u Sarajevu”, saopćeno je iz Ambasade.

Ambasador je također zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji prijema. Prisutni gosti su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost Ambasadi BiH u Abu Dhabiju na organizaciji prijema i na prilici da se međusobno upoznaju te obilježe svi zajedno ovaj značajan dan.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision