Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2014. USK, Vijesti
Akcija SIPA-e u USK: U toku pretresi objekata na sedam lokacija zbog neovlaštenog prometa oružjem

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona, danas, 2.6.2014. godine, u okviru predmeta kodnog naziva „Metz“, pretresaju objekte na sedam lokacija na području općina Bužim, Velika Kladuša i Cazin. Aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Višeg suda u Nancyju, R. Francuska.

Pretresi se vrše radi dokumentiranja krivičnog djela neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, koje je na teritoriji BiH, Njemačke i Francuske počinila organizirana kriminalna grupa.

U septembru 2012. godine Francuska policija zaplijenila je određenu količinu automatskog naoružanja i municije, koje je u skrivenim pretincima putničkog motornog vozila prokrijumčareno iz BiH u Francusku, te slobode lišila dva bh. državljana.

U okviru današnje akcije, u službenim prostorijama MUP-a Unsko-sanskog kantona bit će saslušano više osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, nakon čega će se, shodno odluci nadležnog tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision