Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2023. Zanimljivosti
Airbnb predviđa koji će gradovi u svijetu biti najbolje destinacije u 2024. godini

Platforma za iznajmljivanje smještaja Airbnb objavio je listu destinacija za koje predviđaju da će biti najpopularnije u 2024. godini.

Kako navode na svojoj zvaničnoj web stranici, putovanja u narednoj godini donose mnoga iznenađenja i nove trendove, uključujući avanture u Japanu, proslavu karnevala u Brazilu i Olimpijske igre u Parizu.

“Jasno je da se 2024. oblikuje kao godina putovanja svijetom – s mnogim uzbudljivim međunarodnim destinacijama koje se pojavljuju na popisu trendovskih destinacija”, napisali su.

Koristeći različite parametre, kao jednu od najboljih destinacija za 2024. godinu navode Japan jer turisti tu traže jedinstveni spoj tradicionalnog i modernog. Tako su se na listi našli gradovi Tokio, Osaka i Kyoto.

Na listi se našao i Pariz, koji će 2024. godine biti domaćin Olimpijskih igara. Glavni grad Francuske posebno je bio popularan tokom ljeta, gdje se na ovoj stranici pretraživao više od sedam puta u odnosu na prošlu godinu.

Ovaj popis uključuje i Rio de Janeiro jer je na Airbnb-u zabilježen porast pretraživanja od 136 posto za karneval koji se održava u ovom brazilskom gradu.Ostale destinacije za koje predviđaju da će biti najpopularnije u narednoj godini su: Indijanapolis (Indijana), Varšava (Poljska), Buenos Aires (Argentina), Marakeš (Maroko), Salvador (Brazil) Dusseldorf (Njemačka), Puerto del Carmen (Kanarski otoci, Španija), Melbourne (Australija), Philadelphia (Pennsilvanija), Lille (Francuska), Stockholm (Švedska), Cortina d'Ampezzo (Italija), Milano (Italija), Rim (Italija), Maceio (Brazil), Dallas (Teksas), Meksiko (Meksiko) Colorado Springs (SAD) i Nassau (Bahami).

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision