Tuesday, 29. November 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Ahmetović pozvao Schmidta da odustane od bonskih ovlasti: Uradit ću sve što je u mojoj moći

Zastupnik u njemačkom parlamentu i izvjestilac SPD-a u Odboru za vanjsku politiku Adis Ahmetović pozvao je visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da ne koristi bonske ovlasti kako bi izmijenio Izborni zakon BiH i Ustav FBiH.

“Svi njemački ‘think-tankovi’, većina akademika i mnogi međunarodni stručnjaci su istakli protivljenje nekim od predloženih promjena. Pozivam Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, kao i OHR, da poslušaju te glasove i dozvole im da utječu na odluke. Sada je riječ o historijskom trenutku da se pokaže snaga i utaba put boljoj Bosni i Hercegovini”, pojasnio je Ahmetović.

On je naveo kako Schmidt to ne bi trebao raditi uoči održavanja izbora i to “iza zatvorenih vrata” te da takvo nešto u Njemačkoj ne bi prošlo.”Nemojte da rješavamo ljudske sudbine iza zatvorenih vrata. Ono što se dešava u BiH sada, mi – govorim iz perspektive njemačkog zastupnika – nikada ne bi dozvolili u svojoj državi. Moramo se držati tih standarda kada je riječ o sudbinama drugih ljudi”, rekao je Ahmetović..

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision