Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Novembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Afera “Snimak”: Poslanici u RS-u su ipak kupljeni?
Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić nije danas potvrdio da je policija  vještačila audio snimak u kojem premijerka Željka Cvijanović govori o kupovini dva poslanika. Ovo praktično znači da su sasvim proizvoljne tvrdnje iz MUP-a kako je taj snimak montiran.

MUP RS-a je podnio izvještaj Specijalnom tužilaštvu za neovlašteno prisluškivanje i snimanje, ali ukoliko se zaista pokaže da je u tom neovlaštenom prisluškivanju snimljena istina, onda je vlast u RS-u pred velikim problemom.

“U ovom momentu nije bitno da li je snimak vještačen ili ne”, odgovorio je danas direktor policije na precizno pitanje. Iz MUP-a je 18. novembra navedeno da su iz konteksta izvađene snimljene pojedinačne izjave premijerke, te montirane sa drugim izjavama i na taj način stvoren prividan stvarni razgovor između predsjednika Vlade i NN lica.

Iz Transparensi internešenela kažu kako je u interesu javnosti da sazna istinu u vezi sa navodima u snimku o kupovini poslanika, pogotovo zbog toga što je formiranjem skupštinske većine praktično potvrđen scenario koji se mogao čuti na snimku.

Urednik portala “Buka” Aleksandar Trifunović smatra nakon najnovije izjave iz MUP-a, da je snimak autentičan, te da uopće nije montiran.

“U tom trenutku zaista možemo zaključiti da naše institucije služe da sistem zaštite od kontrole, a ne da kontrolišu sistem što otvara mnoga pitanja”, kaže Trifunović.

Entitetski predsjednik objaviće sutra ime mandatara za sastav nove Vlade. Osnov za njegov prijedlog je skupštinska većina proklamovana na konstituirajućoj sjednici entitetskog parlamenta, na kojoj su se dva poslanika opozicije priklonila vladajućem bloku stranaka, baš kako je Željka Cvinanović “predvidjela” u snimku.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision