Subota, 30. Maja 2020.
Unsko-sanski kanton 23° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Maja. 2020. Bosna i Hercegovina
Afera “Pokretna bolnica” u RS-u: Entitetski MUP izuzeo dokumentaciju prije SIPA-e?
“Imam informaciju da se SIPA interesovala za aferu kupovine pokretne bolnice, kao i još neke sumnjive nabavke koje je vlast RS-a nabavljala nezakonito u vrijeme vanrednog stanja u RS. Zato je spornu dokumentaciju preuzeo MUP RS”, rekao je Stanić.

Ugovor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i preduzeća “Balkan global”, o kupovini pokretne bolnice, biće jednostrano raskinut. To je odlučeno na sjednici Štaba RS za vanredne situacije, jer dobavljač nije u dogovorenom roku osigurao potrebnu dokumentaciju, i dobio saglasnost Agencije za lijekove BiH za dio medicinske opreme iz Italije i Njemačke.

Iz PDP-a su ovo ocijenili zakašnjelom reakcijom navodeći da su vlasti u RS grčevito branili tu nabavku “iako je i laiku bilo jasno da je za 4,6 miliona KM kupljen nedovršeni šator, a zahtjev za nabavku opreme nije stigao u Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH“.

Poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović (SDS) smatra da će mobilna bolnica koju je Vlada RS-a platila 4,2 miliona KM jednog dana biti muzejski eksponat kao spomenik na vrijeme velike pljačke naroda.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision