Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Februara. 2024. Bosna i Hercegovina
Adil Osmanović: Nisam više član SDA

Nisam više član Stranke demokratske akcije (SDA). Stranku sam zvanično napustio, tačnije podnio ostavku, prije mjesec i s tim upoznao svoju općinsku organizaciju u Tesliću. Tamo gdje sam se 1990. godine i učlanio u stranku.

Uz Šemsu

Kaže ovo u razgovoru za „Avaz“ Adil Osmanović, sada već bivši član SDA, stranke u kojoj je proveo skoro 34 godine. Jedno vrijeme je bio i zamjenik Bakira Izetbegovića. Ali ova stranka za njega je sada prošlost.

U javnosti se pojavila informacija da Osmanović nije član ni nove stranke Naprijed, koju ju osnovao također bivši SDA-ovac Šemsudin Mehmedović. No, Osmanović nam je pojasnio o čemu se tu radi.

– Nakon što sam napustio SDA, zajedno s gospodinom Mehmedovićem, pokrenuo sam vrlo dobar i kvalitetan projekt kada je u pitanju politička stranka Naprijed. Niti jednog momenta ne želim da to negiram. Smatram da je to dobar projekt i da treba nastaviti s njim. Ja sam samo rekao da nisam formalnopravno član te stranke, ali jesam dio projekta i sve smo zajedno pokrenuli – rekao nam je Osmanović.

Samo teren

Kako kaže, malo ga je jedino iznenadio potez Mehmedovića da ga predloži u stranačke organe bez konsultacije.

– Ja sam mu prije toga rekao da treba akcent prvo staviti na teren. Meni je nezgodno da budem potpredsjednik stranke, a nismo završili terenski posao i organizaciju. Rekao sam mu da ne želim da se gore pozicioniram, a da nismo temeljito uradili terenski dio posla. I ovo što je urađeno, sve je to privremenog karaktera, uz uvažavanje ovih ljudi. Kratko i jasno, ja sam to pokrenuo i tu sam, uz Mehmedovića i ovu stranku. Nema potreba da to negiram – istakao je Osmanović.

Nema potrebe za obrazloženjem

Osmanović kaže da Centrali SDA nije obrazlagao zašto je napustio stranku. Tvrdi da je sve rekao još prije Kongresa stranke.

– Nema potrebe da bilo šta obrazlažem, sve sam davno rekao – kazao je Osmanović.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision