[bsa_pro_ad_space id=9]
Ako želite najmekše palačinke koje se tope u ustima, rješenje je jednostavno i nalazi se u svakoj prodavnici.Umjesto mlijeka ili obične vode, dodajte kiselu vodu u smjesu za palačinke. Mjehurići iz mineralne vode stvaraju laganu strukturu i daju palačinkama onu prozračnu mekoću koju ne možete dobiti na drugi način, prenosi Pink.rs.
U posudi razbijte 2 jaja. Dodajte 200 g brašna, šećer po ukusu i prstohvat soli.
Umjesto mlijeka, sipajte kiselu vodu – oko 250 ml.
Ubacite 3 kašike ulja i dobro umutite.
Ako želite još mekše palačinke, dodajte kašiku jogurta ili kisele pavlake u smjesu. Kombinacija sa kiselom vodom daje savršen balans.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
02.12.2025
Unesite ljepotu zime u svaki kutak prostora
IZDVOJENO
11.12.2024
Izrael razara Siriju

