Friday, 5. December 2025.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

18. Oktobra. 2025. Zanimljivosti
Napravite kruh kao iz pekare: Tokom pripreme dodajte ovaj sastojak

Mnogi se odlučuju na pripremu domaćeg kruha kako bi izbjegli aditive i uživali u svježe pečenom pecivu. Ipak, bez obzira na trud, često ostane osjećaj da domaći kruh ne može parirati onom iz pekare.Naime, postoji jednostavan trik koji može znatno poboljšati strukturu i okus domaćeg kruha. Riječ je o dodatku jedne kašičice meda u tijesto.

Iako možda neočekivan, ovaj sastojak ima višestruku funkciju:

Pomaže fermentaciji: Med služi kao prirodan izvor šećera koji hrani kvasac, što može rezultirati prozračnijim i rastresitijim tijestom

Poboljšava teksturu i svježinu: Kruh pripremljen s medom ostaje mekan duže vremena

Doprinosi boji i mirisu: Med daje kruh blago zlatnu koricu i suptilan, ugodan miris.Važno je napomenuti da se koristi vrlo mala količina, tek jedna ravna kašičica što ne mijenja ukupan okus kruha niti ga pretvara u slatku varijantu. Najčešće se dodaje u toplu vodu s kvascem prilikom početka pripreme.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision