Kada bi kreirali listu omiljenih ljetnih jela, na njemu se sigurno našle i pržene paprike. Još ako uz to dodamo pavlaku i vruć hljeb, dobit ćemo jedan ukusan, a i dalje jednostavan obrok.Riječ je o starinskom jelu koje možete jesti samostalno, ali i kao prilog uz meso. Potrebno je samo nekoliko sastojaka, ali prema vlastitim željama, možete ga dodatno obogatiti.
Sastojci:
po želji dodati: malo bijelog luka, peršina i svježeg sira
nekoliko svježih paprika
nekoliko kašika ulja
pavlaka
malo soli
mljevena crvena paprika
Priprema:
Za početak, operite i dobro osušite paprike. U zagrijanu tavu dodajte nekoliko kašika ulja pa dodajte paprike. Malo posolite i poklopite pa ostavite da se paprike prže dok ne omekšaju.
Kada su paprike gotove, dodajte pavlaku te crvenu mljevenu papriku, promiješajte i ostavite kratko na ringli kako bi se sastojci bolje povezali. Za ovo jelo umjesto pavlake možete koristiti i vrhnje za kuhanje.
Svakako, ako želite nutritivno obogatiti ovo jelo, dodajte i svježi sir, a za aromatičniji okus možete dodati bijeli luk i peršin.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

