Friday, 5. December 2025.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

26. Augusta. 2025. Zanimljivosti
Pileća čorba: Toplo jelo za bilo koje doba godine

Pileća čorba je ukusno i toplo jelo koje prija u svako doba godine. Laka je za pripremu, a uvijek nas podsjeti na domaću kuhinju.

Sastojci:

400 gr piletine

1 glavica crnog luka

1 crvena paprika

1 šargarepa

1 kašika brašna

1,2 litra pilećeg bujona

1/2 tanke tjestenine

So, crni biber

1 kašika putera i maslinovo ulje

2 kašike sitno sjeckanog peršuna

2 kašike limunovog soka

Priprema:

Pržite piletinu u šerpi sa malo putera i ulja 5 minuta. Dodajte 1,5 litara vode i ostavite da se piletina kuva 30 minuta. 10 minuta nakon ključanja, dodajte malo soli. Nakon ključanja, isijecite meso na komade.

U međuvremenu, u drugoj šerpi dodajte preostali puter i 2 kašike ulja i dinstajte luk 5 minuta. Dodajte papriku na veoma male kockice i rendanu šargarepu i nastavite da miješate 2 minuta. Pomiješajte brašno, a zatim dodajte pileći bujon i sjeckano meso, tjesteninu. Probajte i prilagodite ukus sa malo soli i crnog bibera. Stavite poklopac i ostavite da se sastojci krčkaju 10 minuta. Na kraju dodajte peršun ako želite. Možete dodati malo limunovog soka ili ne.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision