Kada želite brz, zdrav i ukusan obrok – meso u wok tavi je pravi izbor. Šarena kombinacija paprika, mrkve i luka bogata je vlaknima i vitaminima koji jačaju imunitet. Piletina pruža visokokvalitetne proteine, dok soja sos i mješavina začina daju jelu dubinu i orijentalni šmek.Sve se priprema u jednoj tavi, za svega 20 minuta – idealno kada želite nešto hranjivo, a nemate puno vremena.
Sastojci
- 400 g odrezaka piletine
- 200 g riže Master
- svježa crvena paprika babura
- svježa zelena paprika babura
- mrkva
- crveni luk
- 1 kašikica Tuzlanske soli
- ½ kašikice bibera
- 1 kašikica mješavine začina
- 2 kašike ulja
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike maslaca ZiM
Priprema
Rižu skuhati u slanoj vodi. Meso narezati na trakice, pa popržiti na ulju. Posoliti i pobiberiti, dodati mješavinu začina te propržiti u wok tavi da porumeni. Izvaditi na toplo. U istoj tavi dodati ulje, proporžiti crveni luk, mrkvu, paprika i tikvice.
Na kraju u tavu vratiti proprženo meso, dodati još soja sosa, sjediniti i servirati na podlogu od riže. Po želji posuti sjeckanim mladim lukom ili svježim vlascom.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

