Sunday, 7. December 2025.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

6. Novembra. 2020. Zanimljivosti
Domaća kukuruza sa sirom i kajmakom

Sastojci:

500 ml mlijeka,

300 g sira,

3 velike kašike kajmaka,

200 ml ulja,

4 jaja,

malo soli,

jedna kesica suhe germe,

500 g kukuruznog brašna.

Priprema:

1. U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.

2. Smjesu dobro imiješati, pa dodati kukuruzno brašno.

3. Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.

4. Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.

5. Služiti sa kiselim mlijeko, jogurtom, kajmakom i sl.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision