Okus joj je aromatičan i kestenjast i mnogi je smatraju najboljom i najukusnijom sortom. Odlično je što može dugo stajati, a time poprima još bolji okus te se udio hranjivih tvari povećava.
Kabocha tikva potječe iz Kambodže. Kora je tanka i jestiva, intenzivne zelene boje, a blagi okus i miris asociraju na lubenicu. Primjena joj je razna, od namaza, pudinga i sokova do zamjene za pečeni krumpir. Ibiza bundeva potječe iz Španije, ali se može pronaći po vrtovima širom svijeta.
Prepoznatljiva je po okruglom obliku i blago rebrastoj kori, a najčešće se ukrašava za Halloween. Ibiza bundeva se najčešće priprema tako da se peče u rerni i jede kao samostalan obrok, ali se može koristiti i kao hranjivi dodatak mnogim jelima. Koji god način i koju god vrstu bundeve izabrali, nećete pogriješiti.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

