Saturday, 18. May 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Jula. 2016. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Sarajevo nakon oluje: Povrijeđenih nema, a podvožnjaci i potputnjaci suhi i prohodni

Na području Kantona Sarajevo u srijedu navečer došlo je do olujnog nevremena koje je uzrokovalo kratkotrajne lokalne poplave i zagušenja saobraćaja.

Kako je za Klix.ba potvrdio Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, stanje je u četvrtak ujutro mirno, a voda se povukla sa većeg dijela poplavljenih područja. “Došlo je do začepljena pojedinih odvoda koji nisu mogli da prime velike količine vode. Voda se zadržala na ulicama u svim dijelovima grada, negdje više, a negdje manje. Na nekim mjestima kao što su podvožnjaci i podputnjaci došlo je do zadržavanja velike količine vode, a vozila su bila blokirana”, kazao je Solak. On je pojasnio kako su iz zarobljenih vozila evakuisane i osobe koje na sreću nisu bile povrijeđene.
“Vozila su izvučena, a podvožnjaci su očišćeni, prije svega podvožnjak na Buća Potoku i potputnjak na Ilidži gdje je također jedno vozilo bilo blokirano i iz kojeg su evakuisane osobe koje također nisu bile povrijeđene”, rekao je direktor Federalne uprave civilne zaštite.
U Hadžićima je također registrovana velika količina vode, a iskopavanja su rađena tokom cijele noći. Pojedinim domaćinstvima su podijeljene vreće za pijesak. Također, u pojedinim sarajevskim naseljima iz objekata je izvlačena velika količina vode, a u naselju Vlakovo poplavila su tri objekta.
Kako je potvrđeno, informacije o pokrenutim klizištima do jutros na svu sreću ne postoje, a službenici Federalne uprave civilne zaštite i lokalnih jedinica rade na razmjeni podataka kako bi se na eventualne probleme što prije odgovorilo. “Šteta koja je nastala u sinoćnom nevremenu bila bi mnogo veća da nije bilo angažovanja lokalnih jedinica Civilne zaštite”, zaključio je Solak.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision