Sunday, 5. May 2024.
Unsko-sanski kanton 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Jula. 2015. Nekategorisano
Hrvatskoj oduzet bod, 100.000 eura i dva meča bez publike

Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) oduzimanjem jednog boda u takmičenju kvalifikacija za EURO 2016., zbog “rasističkog ponašanja”, odnosno kukastog križa koji je bio vidljiv na terenu splitskog Poljuda tokom utakmice Hrvatska – Italija koja se igrala 12. juna ove godine, objavio je HNS.

Usto, HNS je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u UEFA-inim takmičenjima ponovo će igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije. Prema tome, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud, a Hrvatskoj je u ovom ciklusu preostao još samo jedan domaći susret s Bugarskom. Ovo je najteža kazna koju je HNS dobio od svog osnivanja.

Hrvatska je zbog ispada huligana na utakmici Italija – Hrvatska u Milanu u novembru prošle godine bila kažnjena zatvaranjem jedne tribine i sa 80.000 eura, a zbog rasističkog ponašanja na susretu Hrvatska – Norveška igranjem pred praznim stadionom i sa 55.000 eura.

Hrvatska je uprkos oduzimanju jednog boda ostala na čelu grupe H sa 13 bodova, jednim više od druge Italije, a tri od treće Norveške.

Na EURO u Francuskoj plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od devet grupa, te najbolja trećeplasirana, dok će ostali trećeplasirani u dodatne kvalifikacije. Hrvatska će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama igrati 3. septembra na gostovanju kod Azerbejdžana.

ZADNJE VIJESTI IZ Nekategorisano

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision