Saturday, 20. April 2024.
Unsko-sanski kanton 3° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2015. Biznis, Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
U posljednjih sedam dana 101 zahtjev za povećanje cijena goriva

Na adresu Ministarstva trgovine Federacije Bosne i Hercegovine u posljednjih sedam dana dostavljen je 101 zahtjev za promjenom cijena goriva.

Zahtjevi se odnose na rast cijena koji je već sedmicama isti, a skok iznosi pet feninga po litru benzina i dizela, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Sektora za cijene, analizu i razvoj tržišta Ministarstva trgovine.

Podsjećamo, krajem maja Sektor je zabilježio dospijeće 300 zahtjeva za povećanje cijena litra goriva od pet feninga. Jednaki rast cijena goriva zadržava se još od mjeseca aprila, rečeno je iz Ministarstva trgovine.

Cijene sirove nafte na svjetskom tržištu danas su dostigle visinu od oko 65 dolara po barelu, što predstavlja rast od tri dolara u posljednjih sedam dana.

Riječ je o manjem kontinuiranom rastu cijena nafte koji je sadržan unutar dugotrajnijeg ujednačenog kretanja cijena koje traje još od 16. aprila.

Prema podacima EuroInvestitora, riječ je o najvećem skoku cijena sirove nafte još od 7. aprila ove godine kada je počelo poskupljenje sa tada 55 dolara po barelu.

Cijena barela nije prešla 67 dolara još od decembra 2014. godine, a najnižu cijenu sirova nafta je dostigla 13. januara, kada je pala na 46 dolara po barelu.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision