Saturday, 4. May 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Oktobra. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Valentin Incko: Neka se vaš glas čuje – EU: Veliki odziv glasača na izborima u BiH od ključnog je značaja

Evropska unija ponovo naglašava potrebu za demokratskim, pouzdanim i sveobuhvatnim izbornim procesom u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost. U saopćenju se navodi da će bitne izbore na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, koji će biti održani 12. oktobra, nadzirati OSCE/ODHIR na poziv vlasti Bosne i Hercegovine. – Razvoj situacije u Bosni i Hercegovini u ovoj godini jasno pokazuje koja su pitanja koje građani smatraju prioritetima i ukazuju na hitnost kojom se tim pitanjima treba pozabaviti – navodi se u izjavi portparola visokog predstavnika EU.

EU: Veliki odziv glasača na izborima u BiH od ključnog je značaja

“U nedjelju će glasači u Bosni i Hercegovini imati priliku da odluče kome će pružiti povjerenje u zadatku da unese pozitivne promjene u ekonomski, društveni i pravosudni sistem zemlje. Glasači se nadaju da će oni izabrani na položaje donijeti toliko potrebno pomirenje u društvu i politici, da ožive pozitivni momentum koji omogućava Bosni i Hercegovini da oslobodi svoje istinske potencijale, premosti jaz s ostatkom regije i osigura napredak ka EU. Veliki odziv građana BiH na ovim izborima od ključnog je značaja”, navodi se u saopćenju iz Ureda visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost.

U nedjelju će građani Bosne i Hercegovine odlučiti koga žele ovlastiti da se u sljedeće četiri godine uhvati u koštac sa vrlo stvarnim problemima s kojima se svakodnevno susreću, nedostatkom radnih mjesta, korupcijom i slabim kvalitetom usluga”, navodi se u poruci koju je danas uputio vsoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Molim vas da uložite četiri minute svog vremena za naredne četiri godine vaše budućnosti. Pozivam svakog glasača da u nedjelju izađe na biralište. Ne dopustite da ova prilika za izgradnju bolje budućnosti za vas i vašu djecu prođe pored vas. Glasajte u nedjelju i učinite da se vaš glas čuje”, poručio je Incko građanima Bosne i Hercegovine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision