Friday, 29. March 2024.
Unsko-sanski kanton 20° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Maja. 2022. Region

U Ukrajini zarobljen državljanin Hrvatske koji se borio u Marijupolju

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske  potvrdilo je u subotu  da je u Ukrajini uhapšen hrvatski državljanin ne iznoseći više detalja zbog, kako kažu, osjetljivosti situacije.Snimak uhapšenog, koji se borio u redovima ukrajinske vojske u okupiranom gradu Marijupolju, objavila je ruska televizija RT. U saopštenju hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova se navodi da raspolažu saznanjima o zarobljenom hrvatskom državljaninu i da u saradnji s ukrajinskim vlastima nastavljaju da rade na rješavanju ovog slučaja.

Spašena posada iz prevrnute jedrilice kod Pule

Pet članova posade spašeno je u subotu s prevrnute jedrilice, oko 17 nautickih milja od Pule, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.Dojava o prevrnutoj jedrilici “Kanarino Furiozo” primljena je u subotu ujutro izvestili su iz Nacionalne centrale za uskladivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka. u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalska straža Hrvatske i obližnji brod malteške zastave „Tzarević“.

Crna Gora prekida poslovanje s Rusijom u sektoru nekretnina

Crna Gora će se odmah pridružiti novom paketu sankcija Evropske unije Rusiji koji će se odnositi na prekid poslovanja u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, saznaje Pobjeda iz diplomatskih izvora, napominjući da su u Crnoj Gori Rusi vlasnici ili suvlasnici 19.000 nekretnina i skoro četiri miliona kvadrata zemljišta.Najveći dio tih nekretnina, 98 odsto, nalazi se u primorskim opštinama, najviše u Budvi i Baru, navodi podgorički list. Zabrana poslovanja u sektoru nekretnina se neće odnositi na Ruse koji imaju državljanstvo ili prebivalište, odnosno dozvolu boravka u članicama Evropske unije i Švajcarske.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision