Friday, 26. April 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Januara. 2021. Zanimljivosti
Recept za domaći grčki jogurt od samo dva sastojka

Počastite svoje nepce domaćim grčkim jogurtom! Uz malo odvojenog vremena i samo dva sastojka, napravite zdravu poslasticu za cijelu porodicu. Ovaj recept je jednostavan i ukusan, a s njime ćete dobiti oko osam čašica jogurta.

Poslužite ga uz žitarice, bobice i svježe voće, a ne zaboravite i na hrskave bademe, suncokretove sjemenke ili sjemenke bundeve. Mogućnosti je zaista mnogo, a na vama je da se poigrate.

Sastojci:

  • 4 šolje nemasnog mlijeka
  • ¼ šolje nemasnog jogurta

Priprema:

Zagrijte mlijeko u loncu na srednje jakoj vatri miješajući dok ne proključa i dok kuhinjski termometar ne pokaže 180 stupnjeva. Nakon toga pažljivo ulijte mlijeko u manju, čistu posudu i ostavite da tamo stoji, često ga miješajući dok se ne ohladi na 110 stupnjeva.

Zatim pomiješajte jogurt s pola šalice mlijeka temperature 110 stupnjeva pa vratite smjesu natrag u toplo mlijeko. Pokrijte posudu i zamotajte je čistom kuhinjskom krpom kako bi smjesa ostala toplom.

Stavite ga na toplo mjesto, primjerice u pećnicu na 200 stupnjeva – ugasite je nakon 5 minuta, ali ostavite smjesu da tamo stoji sve dok se ne zgusne, otprilike 8-12 sati. Nakon toga ga hladite oko dva sata, a jogurt će se dodatno zgusnuti u frižideru.

Izvor: naturala.hr

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision