Sunday, 19. May 2024.
Unsko-sanski kanton 22° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Novembra. 2018. Sport
Sarajevo: Čeferin i Begić otvorili novu zgradu NSBiH vrijednu 10 miliona KM
Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Elmedin Begić, prvi čovjek Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH danas su svečano otvorili novu zgradu bh. kuće fudbala u Sarajevu.

”Ovim svečanim činom ispunjen je važan zadatak kuće fudbala i saveza. Bit ćete oslonac današnjim i budućim fudbalerima za razvoj fudbala u vašoj zemlji. Svijet se ovih dana divi rezultatima vaše reprezentacije koja se plasirala u ‘A’ grupu Lige nacija. To je veliki uspjeh. Malo koji fudbalski savez u Evropi je imao težu startnu poziciju od N/FS BiH, i svejedno ste uhvatili korak sa elitom. Zasluge idu svima i dobrom radu saveza i dobrim trenerima, talentima koje imate više nego neke druge države vaše veličine”, rekao je Čeferin i dodao:”Imate talente i odlične trenere, ali imate izuzetno lošu infrastrukturu. Moramo svi da radimo kao tim, savez, igrači, treneri i država. Bez zajedničkog rada realizacija ovakvih projekata je nemoguća”.

Moderna zgrada Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 10 miliona konvertibilnih maraka, zadovoljava sve kriterije po standardima UEFA-e i Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

Kompletan projekat koštao je 10 miliona konvertibilnih maraka, od toga sa 6,5 miliona plaćena je zgrada. U rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje zgrade uloženo je 3,5 miliona KM. Za kupovinu i adaptaciju zgrade, N/FS BiH novac je dobio od UEFA-e devet miliona, te milion KM od FIFA-e. Radi se sredstvima iz namjenskih fondova UEFA-e i FIFA-e za kupovinu zgrada nacionalnih saveza.

”Podršku koju imao od krovnih organizacija FIFA-e i UEFA-e znači nam puno i nećemo iznevjeriti njihova očekivanja i povjerenje. Bez pomoći ovih institucija, ali i pojedinaca danas ne bi bili ovdje. Ne smijem nabrajati imena da nekoga ne zaboravim, ali moram istači da su nam oni otkrili da postoji ljubav i osjećaj, ukazali su nam da nismo sami i da nas neće ostaviti. Kuća fudbala ostaje kao svjetionik da svima bude podstrek i primjer koji daje nadu i vjeru da mladi na ovim prostorima imaju budućnost”, istakao je Begić.

Današnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade administrativnog centra N/FS BiH u Sarajevu prisustvovali su vodeći ljudi svjetskog, evropskog i regionalnog fudbala.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision