Saturday, 18. May 2024.
Unsko-sanski kanton 23° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Augusta. 2018. Sport
Danas se nastavlja treće kolo Premier lige u nogometu

Nakon pobjede Tuzle Cityja u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti rezulatom 1:0 i remija između Radnika i Krupe, utakmicom u Gabeli između GOŠK-a i Zvijezde 09 bit će nastavljeno treće kolo Premijer lige. Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi veliki derbi između Željezničara i Zrinjskog, a zanimljivo će biti i u Tuzli gdje izuzetno motivisana Sloboda dočekuje poljuljano Sarajevo.

Na stadionu Tušanj u Tuzli od 19:00 sati sastat će se stari rivali Sloboda i Sarajevo. Tuzlanski klub nakon prva dva kola ima samo jedan bod, a s druge strane, Sarajevo će nakon blamaže na Koševu u uzvratnom meču 2. pretkola Evropske lige gdje su od Atalante izgubili sa 8:0 tražiti iskupljenje od navijača i drugu pobjedu u ovoj sezoni.

Zanimljivo će biti i u Širokom Brijegu gdje gostuje zenički Čelik. Crno-crveni su u drugom kolu ostvarili veliku pobjedu protiv Željezničara te će prepuni samopouzdanja putovati na Pecaru, dok domaći tim nakon pobjede i remija u prva dva kola traži nova tri boda s kojima bi nakon prva tri kola mogli biti lideri na tabeli.

Posljednji meč 3. kola igra se na Grbavici, a veliki derbi odigrat će Željezničar i Zrinjski. Plavi su porazom od Apollona na Kipru završili svoj evropski put, dok su Plemići pobjedom protiv Vallette napokon prošli jednu fazu u Evropi i u 3. pretkolu igrat će protiv bugarskog Ludogoreca.

Parovi 3. kola Premijer lige BiH:

subota:
Radnik – Krupa 2:2
Mladost – Tuzla City 0:1

nedjelja:
GOŠK – Zvijezda (17:30)
Sloboda – Sarajevo (19:00)
Široki Brijeg – Čelik (20:30)
Željezničar – Zrinjski (21:00)

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision