Sunday, 19. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Januara. 2019. Izdvojeno, USK
Štrajk ljekara i stomatologa USK odgođen do 15. Februara , štrajkove upozorenja nastavlja Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu USK

Štrajkovi u zdravstvu u USK se nastavljaju. Nakon ljekara, čiji je štrajk upozorenja okončan u petak, od jučer polusatne štrajkove upozorenja organizira Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu USK.

Štrajk  ljekara na području USK će biti zamrznut do 15. februara. Do tada se od odgovrnih u ministarstvu i Vladi kao i u  Upravi kantonalne bolnice očekuje da ispune više zahtjeva, počev od poštivanja Kolektivnog ugovora ali i rješavanje dodatnih problema koji opterećuju rad ljekara.

Građani mogu odahnuti. Osim za hitne slučajeve, ljekari će i dalje biti na usluzi i ostalim pacijentima nakon što su sa ministricom postigli dogovor o zamrzavanju generalnog štrajka. Kako je rečeno, prevladalo je mišljenje da su pacijenti na prvom mjestu, ali i da bi štrajk doveo do potpunog kolapsa zdravstvenog sistema u kantonu.

Jučer je u polusatni štrajk upozorenja stupio Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu USK. S obzirom na to da kolektivni ugovor sa ovim sindikatom ističe u februaru, smatraju da će pri potpisivanju novog biti diskriminirani u odnosu na Sindikat doktora medicine i stomatologije.

S druge strane, u Ministarstvu zdravstva ističu da u februaru planiraju sjesti za pregovarački sto sa oba sindikata. U sindikatu su istakli da polusatne štrajkove upozorenja planiraju održavati do srijede, kada će se kako kažu sastati sa resornom ministricom. O daljnjim aktivnostima će odlučiti nakon toga.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision